Cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng Anh

Video cách làm món sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh

Món sườn xào chua ngọt tiếng Anh là gì?

Sườn xào chua ngọt tiếng Anh là Sweet and sour pork ribs – one of a favorite dish in Viet Nam. Thịt sườn là một trong những nguyên liệu vô cùng quen thuộc được mọi người yêu thích và chế biến nên vô số những món ăn ngon.

Trong đó món sườn xào chua ngọt cũng là một món ngon rất được ưa chuộng, cả người lớn lẫn trẻ nhỏ. Hôm nay hãy cùng Kiến Thức Bệnh tìm hiểu chi tiết về cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh để vào bếp trổ tài cho cả nhà nhé!

Học cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh thơm ngon

1. Ingredients (Nguyên liệu)

  • 450 gram pork ribs
  • ½ tsp cooking salt
  • 1/8 tsp garlic powder (or ½ tsp minced garlic)
  • 1/8 tsp onion powder (or ½ tsp minced shallot)
  • ½ tbsp (7ml) apple cider vinegar
  • ½ tbsp oyster sauce
  • ½ tbsp soy sauce
  • – Sweet and sour sauce
  • 15 gram shallot (2-3 cloves)
  • 7 gram garlic (2-3 cloves)
  • 1 tbsp (14 gram) sugar
  • 2/3 tbsp (10ml) vinegar
  • ½ tbsp (7ml) oyster sauce
  • 120ml (1/2 cup) hot water
  • 60ml (1/4 cup) cooking oil
Tham Khảo Thêm:  BẬT MÍ CÁCH LÀM MÓN NƯỚNG THƠM NGON ĐƠN GIẢN TẠI NHÀ CHO BỮA TIỆC BBQ

2. Instructions (Cách làm)

1. Peel off the thin membrane in the back of the ribs. This membrane has a very chewy texture, it’s better that we get rid of it. Chop the ribs into small pieces.

2. Transfer the ribs to a pot with ½ tsp salt. Add enough water to submerge the ribs and put on heat. When the water starts boiling, get rid of all the water and briefly wash the ribs before transferring them to a bowl. This step helps rinse the ribs, making sure they are clean and get rid of any unpleasant smell there may be.

3. Marinate the ribs with all the ingredients under “Marinade”. Set aside for 20 – 30 minutes for the marinade to be thoroughly absorbed. If you don’t have time, you can start the next cooking step right after marinating without setting it aside.

4. Peel and mince or finely chop the shallots and garlic under “Sweet and sour sauce”.

5. Add 60 ml cooking oil to a deep pan. Add the minced shallots and garlic, put on medium heat. When the shallots and garlic start to slightly brown, sift them out of the oil. The shallots and garlic will continue to brown a bit more and become crispier. Set them aside for use later.

6. Turn heat to high, add ribs into the oil to fry. Make sure to fry them quickly, just enough for the ribs to be lightly charred on the outside. Avoid overcooking at this step, which would cause the meat to become dry. If you marinate the ribs with chopped shallots and garlic, wipe them off first before frying to avoid them being burned and sticking to the ribs.

Tham Khảo Thêm:  Tổng hợp 7 cách nấu chè sắn dây thanh mát, giải nhiệt mùa hè

7. Once the ribs have been charred, remove the pan from heat. Drain off the oil, leave only 1/2 – 1 tbsp oil in the pan.

8. Use the residual marinade from the bowl in which you marinated the ribs, add 1 tbsp sugar, 2/3 tbsp vinegar, ½ tbsp soy sauce and 120 ml hot water, mix well. If you have little or no marinade left, you may have to add some soy sauce and vinegar to taste. The sauce should be the right amount of sour, salty and sweet.

9. Place the pan with the ribs back on the heat, add the mixed sauce. Turn heat to medium until there is about 2/3 of the sauce left. Cover the pan with a lid, simmer on low heat for 15 – 20 minutes. This step will soften the meat while preserving its juiciness.

10. After the simmering step, remove the lid and turn heat to high, let the sauce evaporate. While cooking, remember to flip the ribs a few times so they are evenly cooked and seasoned.

11. When the sauce has thickened to your liking, turn off heat. Add the fried shallots and garlic (in step 5) to the ribs and stir well. This complements the dish’s aroma.

Trình bày, thuyết minh cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh

3. Note (Lưu ý khi làm sườn xào chua ngọt)

– You can replace oyster sauce/soy sauce with fish sauce or pork/chicken stock broth mix, but I find oyster sauce and soy sauce most fitting in terms of flavor. Oyster sauce for me especially is a must.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn bạn cách làm bún cuốn đơn giản | cac mon cuon | mon ngon tu banh da nem

– The measurements used above are just approximate. These amounts may be slightly different depending on your preference and the brands of marinades and spices you use.

Như vậy là chúng ta đã cùng hoàn thành cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh tại nhà rồi đấy. Từ nay cả gia đình đã có thêm một món ăn mới vô cùng thơm ngon hấp dẫn rồi nhé.

Mời bạn xem thêm: Cách nấu ăn đơn giản các món Việt Nam bằng tiếng Anh

Mời bạn xem thêm: Món ngon mỗi ngày sườn xào chua ngọt cà chua và hành tây đơn giản

Chúc các bạn thành công và ngon miệng.

Related Posts

Cách Làm Mực Xào Sa Tế Cay Nồng Ngon Khó Cưỡng

Video cách làm món mực xào sa tế ngon Cách làm mực xào sa tế cay nồng, hấp dẫn sẽ giúp bạn có thêm một món ăn…

Cách làm khoai môn chiên nước mắm và chiên giòn ngon

Video cách làm món khoai môn chiên Vị bùi bùi, thơm phức của khoai môn chiên nước mắm và khoai môn chiên giòn được rất nhiều yêu…

Chế biến món sườn sụn rang muối

Video cách làm món sườn sụn rang muối nha hang Hướng dẫn cách làm món sườn sụn rang muối giòn sần sật:Có thể bạn quan tâm Vịt…

Cách Làm Sandwich Cuộn Xúc Xích Chiên Xù Thơm Ngon Đặc Biệt

Video cách làm món sandwich cuộn Chỉ với 15 phút sẽ có ngay món sandwich cuộn xúc xích chiên xù thơm ngon để cả nhà cùng nhau…

Cách Làm Bánh Nậm Huế Nóng Hổi Thơm Ngon Tuyệt Vời Cho Cả Nhà

Video cách làm món bánh nậm huế Bánh nậm là món bánh truyền thống của Huế rất được ưa thích nhờ hương vị thơm ngon, dễ ăn….

Cách làm gỏi tôm sống kiểu Thái chuẩn vị cay xoắn lưỡi

Video cách làm món nộm tôm thái Xem ngay cách làm món gỏi tôm sống kiểu thái với thịt tôm dai ngon, tươi ngọt, thấm đẫm vị…

Menu